Nya iPhone 12 – rykten, lansering, priser och prestanda.

Nya iPhone 12 förväntas vara en av dom största uppdateringarna på länge, men det säger ju i och för sig Apple varje gång. Den mest spännande ryktet är kanske att man går från rundad till en fyrkantig form. Som iPhone 5 hade förr i tiden.

Den största nyheten är det nya fyrkantiga utseendet som ni ser på bilden ovan. 5g kommer även att implenteras och en snabbare processor (som vanligt), lite bättre kamera och lite bättre batteritid (även detta som vanligt). Det kommer även lite nya färger.

Sammanfattning (rykten)

  • iPhone 12 Lansering: 13e oktober (usa), några veckor senare i Sverige
  • Modeller: iPhone 12 Mini (5,4″ skärm),iPhone 12 (6,1″ skärm) iPhone 12 Pro, (6,1″ skärm) och iPhone 12 Pro Max (6,7″ skärm).
  • Processor: A14 (Lite snabbare än nuvarande a13)
  • Skärmar: OLED

Modeller

I vanliga fall brukar en ny modell komma i mitten på september, men i år får vi vänta tills oktober. Vad det ser ut som kommer det att släppas fyra nya iPhones. iPhone mini med 5,4″ skärm, två iPhone 12 med 6,1″ skärm, en av dessa är “Pro” och en stor iPhone med 6,7″ skärm. Alla modeller ser ut att hämta inspiration från iPhone 5 designmässigt, med hårda kanter. Ganska sexigt tycker jag.

iPhone 12 mini:

Entry-level iPhone med lite lagom stor skärm på 5,4″. Jag tror själv att många kommer gilla denna telefon, den kommer antagligen till ett lite schysstare pris på runt 7000 kr. Med en uppläsning på 2340×1080 är det fortfarande en väldigt bra skärm.

Hårdvarumässigt kommer den med den nya A14 processorn, 4gb Ram och 64, 128 eller 256GB minne och med två kameror.

iPhone 12:

“Lagom-modellen” med 6,1″ skärm (likt iphone x idag) med samma prestanda som iphone 12 mini. Dock med högre upplösning på 2532×1170. Alltså A14 processorn, 4gb Ram och 64, 128 eller 256GB minne och med två kameror.

iPhone 12 Pro:

Något smabbare än sina kollegor med 6 GB ram, samma processor men du har också möjlighet att välja till 512 GB minne. Det ryktas även att kamerorna kommer få en uppgradering med en 64MP kamera och “Lidar” kamera som kan läsa av ljus på ett speciellt sett, vilket är bra för AR-appar (vem som nu använder detta det vet jag inte).

Det ryktas även att skärmen kommer få bättre kvalitet med bättre färgåtergivning.

iPhone 12 Pro Max:

Likt iPhone 12 och 12 mini kommer 12 Pro och 12 Pro max ha samma specifikationer, förutom den större skärmen på 6,7″ istället för 6,1″.

Personlig slutsats

Som vanligt tycker jag att det knappt kommer skilja något mellan uppdateringarna och jag kommer köra vidare med min iPhone X som jag bytt batteri på. Och det är något jag rekomenderar er som läser denna artikeln också, kika in på våra reparationer. Oftast kostar det bara en bråkdel jämfört med att köpa en ny.

Att man behöver köpa en ny telefon vartannat år känns som en helt onödigt. Operatörerna säljer aggressivt in att du verkligen måste ha en ny telefon när dina 24 månader är över, du betalar ju redan en förhöjd avgift idag. Men ta en funderare och se om du kan behålla din gamla, antagligen är svaret ja.