Hur tar man backup på sina kontakter på iPhone?

Är du redo att byta till en ny iPhone, men är du osäker på om dina kontakter är sparade eller hur man får över dem? Om du är en iPhone-användare kan det vara en bra ide att kontinueligt ta backup så att du inte förlorar din data. Dina kontakter är antagligen det viktigaste du har i din telefon, så det är viktigt att se till att dom är säkerhetskopierade.

Det finns tre sätt att kompiera sina kontakter på ett smidigt sätt:

  • Säkerhetskopiera kontakter via iTunes
  • Säkerhetskopiera kontakter via iCloud

Säkerhetskopiera automatiskt via iCloud

iCloud låter dig automatiskt säkerhetskopiera dina kontakter och annan telefon till Apples Could. Det innebär att all information sparas hos apple, i molnet (på deras servrar). Men du måste se till att du har plats för din data. Det ingår bara 5 GB gratis.

För att sätta igång automatisk backup av dina kontakter så går du till inställningar -> klicka på ditt namn (höggst up) -> iCloud -> aktivera sedan kontakter. Koppla sedan upp dig på ett wifi, och dina kontakter ska vara synkroniserade & backupade till ditt icloud konto.

Ifall du sedan vill göra backup av hela telefonen behöver man köpa till utrymme, då det bara ingår 5 gb. Men 5gb ska räcka för dina kontakter.

Behöver man uppgradera storleken finns det under inställningar -> klicka på ditt namn (höggst up) -> iCloud -> hantera lagring och där väljer du den planen som passar dig. Man får 5 gb graits, det räcker till att spara kontakter m.m.

Nästa steg är 50 GB, det räcker för de flesta. Då kan du spara väldigt många foton och säkerhetskopior. Nästa steg är 200 GB, det räcker till många många bilder! 50GB kostar 9 kr per månad och 200 GB kostar 29 kr per månad. Du säkerhetskopierar genom att kklicka på ”iCloud-säkerhetskopia” och sedan klicka på säkerhetskopiera nu. Då säkerhetskopieras allt du har aktiverat under iCloud.

Jag tycker att det kan vara väl investerade pengar att uppgradera sitt iCloud.

Nu kommer din Telefon att automatiskt säkerheteskopieras varje gång du laddar telefonen & du har wifi.

Säkerhetskopiera via iTunes på datorn

Det andra alternativet om man vill spara sin säkerhetskopia på datorn istället för i molnet är att använda iTunes för att säkerhetskopiera sin enhet. Det går inte att endast säkerhetskopiera sina kontakter i iTunes utan du behöver göra en backup på hela telefonen.

Först installerarar du iTunes (om du inte redan har gjort det). Sedan kopplar du in din iPhone i din dator med en lightning-sladd (den vanliga laddsladden). Har du sedan gjort det kan du automatiskt ansluta datorn till telefonen via WiFi.

Starta sedan itunes, väl din enhet i menyn. Därefter klickar du på backup / säkerhetskopia och därefter säkerhetskopiera nu.

Informationen kommer nu att finnas på din dator. Du kan även välja att spara ner all information från din tlefon, tex bilder, media, appar, iställningar osv. Glöm inte att koppla upp din telefon mot datorn lite då och då och göra backup. Så du inte förlorar din data!

iTunes är gratis, men det finns några saker att tänka på när du väljer denna metod.

Som jag skrev innan är detta en manuell metod. Det gäller att man gör backup ofta, så att dina säkerhetskopior är ”up-to-date”, vilket är ganska lätt att glömma av eller skjuta på framtiden. Så det kan vara värt att betala några kronor för automatisk uppdatering via iCloud.

Har du tagit sönder din telefon och du kan inte göra någon backup? Kontakta oss så kan vi förhoppningsvis hjälpa er!