Smartphones byts ut mer sällan

av | 19-06-28

Vad vi redan visste

En ny studie bekräftar vad vi redan visste om smartphoneanvändande idag. Användarna uppgraderar mer och mer sällan.

Siffrorna att backa det

Enligt studien, som utfördes av NPD i USA på 3650 användare, så behåller en fjärdedel av användarna sin telefon i mer än 3 år. Det innebär en ökning på 18% jämför med för 2 år sedan.

Positiv utveckling, tycker vi som förespråkar reparation och återanvändning! Men det borde kunna bli ännu bättre. Jag sitter just nu på en 2 ½ år gammal iPhone 7 plus som fortfarande fungerar alldeles utmärkt! Det enda som behöver bytas nu är batteriet.
Ett nytt batteri har legat i lådan på kontoret i närmare två månader nu men jag har inte fått bytt det än. Detta till trots att jag dagligen går till en verkstad där vi lagar iPhones varje dag.
Något jag en gång hört om någon okänd skomakares barn gör sig påmint.

Hur förlänger du livet på din smartphone?

Det är faktiskt få saker som slits av vardags-användande på smartphones i dagsläget. Om inte du tappar dem och behöver byta glaset så finns det bara ett fåtal knappar som inte klickas på allt för ofta samt en laddningsport som är de enda fysiska delar som slits. Batterier däremot slits ut vid normal användning (till och med när de bara ligger i byrålådan) och behöver bytas var 2e – 3e år.

Tillverkarna sätter sitt hopp till 5G utvecklingen för att få sina kunder att byta telefon. Speciellt när vikbara amoled skärmar inte ens hann ut på marknaden innan de återkallades.

Trevlig helg!
/Fredrik, delägare Repaircare