Repaircare rustar inför valborgsfirande

av | 19-04-30

Repaircare rustar inför valborgsfirande

Idag, tisdag morgon intas Stadsparken i Lund av ungdomar som vill fira valborg. Förra året hade parken 30 000 besökare, men trots många fulla ungdomar beskrevs firandet som lugnt av Repaircare. Många telefoner förväntas att gå sönder, vanligast är spruckna skärmar och fuktskador.

– Jag har en förhoppning om att vi får en lika lugn valborg i år. Säger Simon Staede, butikschef i Lund. Det ska vara trevligt och glatt, men under kontrollerade former. Men när det går för villt till så finns vi och stöttar. 

Förra året lämnades skal och skärmskydd ut. Kommer man förbi butiken idag bjuder vi på skärmskydd.

– Vi tyckte att det gav en bra förebyggande effekt och fortsätter därför i år. De kommer att vara väl skyltade så att man vet var de finns. säger Simon.

Ökad alkoholkonsumtion medför slarv – som kommer märkas

– Många som dricker alkohol brukar bli klumpiga. Vi kommer att ha fortsatt närvaro i butiken under dagen, men festligheterna går sedan ut i stan så då kommer vi ha närvaro där vi av erfarenhet vet att vi behövs. Men tyvärr kan vi inte hjälpa alla idag, säger Simon. 

– Butiken har stängt idag från 14.00 (30/4) i morgon (1/5) då vi ska ut och inspektera på plats. Men på torsdag är det öppet som vanligt. Då kan vi hjälpa alla stackars studenter som tagit en drink för mycket under valborg.