Nya iPhone får tre kameror, blir av med ”flärpen” och fler nyheter

av | 19-07-17

Apple ser ut att följa trenden med fler kameror

iPhone ”11” ser ut att få tre kameror och andra designuppdateringar. Men kommer de vara nog, med tanke på förra veckans blogg, konsumenter kräver mer för att byta ut sin iPhone. Vem ska egentligen köpa en iPhone ”11” när man redan har en iPhone X.

Många nyheter! 

Eller ickenyheter, som vanligt ska telefonen bli lite snabbare, lite bättre, ha lite bättre kamera osv osv. Men några spännande nyheter måste det vara planerade!

Uppdate 2019-07-15

 • Flärpen försvinner
  ”Flärpen”, alltså delen där idag samtalshögtalaren, sensorer och kameran sitter ryktas alltså försvinna med nästa design. Frågan är vart selfie-kameran hamnar. Jag har svårt att se att apple kör något ”höj och sänkbar” variant. Eller något hål i skärmen.
 • Fingeravtrycksläsare i skärmen
  Precis som på Samsung och andra androids så ryktas det att fingeravtryckläsaren ska sitta under kameran.

 

 • Tre kameror
  Nya CAD-ritningar visar att iPhonen kommer att ha tre kameror istället för två, i något typ av rektangulär form. 
 • Snabbare sladdar
  USB-C standard på lightningporten och kontakterna. Någon skillnad för konsumenten? Ja USB-c är lite bättre och du kommer att kunna ladda telefonen lite snabbare. Dock kommer iPhone köra vidare med lightning-uttaget, ingen förändring där.
 • Ladda din polares telefon
  ”Reverse charging” via den trådlösa laddningen. Så att kan dela med dig av batteri till dina kompisar. Precis så som man kan göra på Samsungs senaste modeller.
 • 5g blir det inte
  Inget 5G än. Å Andra sidan finns det inte 5g-nät att tillgå på många ställen än så det gör kanske inte så stor skillnad.
 • Planerad launch i september-oktober (som vanligt)

Så med alla dessa ickenyheter lämnar jag er med frågan, kommer nya iPhonen bli svindyr? Antagligen. Så se till att laga er gamla iPhone istället för att köpa en ny. Gör miljön och er plånbok en tjänst!

(Själv bytte jag precis från iPhone 7 till en begagnad iPhone X och märker ingen skillnad över huvud taget)

(Image credit: Early iPhone 2019 render (Credit: OnLeaks/DigitIndia))