”Nya” iPhone 11, 11 Pro & 11 Pro Max

av | 19-09-12

Bild från www.feber.se

Igår kväll var det dags, Apples september event 2019. Presentationen av den nya iPhone serien, iPhone 11. Inte helt oväntat så var det många “brand new innovative exceptional designs” som “aldrig” sett dagens ljus förens igår. 

Bland annat så får serien en ny benämning istället för Xr och Xs så blir det: 

  • iPhone 11 – uppgradering från iPhone Xr

  • iPhone 11 pro – uppgradering från iPhone Xs

  • iPhone 11 pro max – uppgradering från iPhone Xs max

Slofies???

Vi kan väl börja med årets goof, slofies. Det verkar som att Apple mer än gärna tar med en löjlig funktion mitt mellan högt teknikfokuserade presentationer om hur många många knits den nya skärmen har och hur många, eller få, nanometer gångarna i transistorerna på de nya chippen är. Vad det nu betyder.

Detta årets goof är alltså en video selfie i slow motion, som alltså är en helt egen unik funktion. Håller du inte med om att det känns som att man verkligen kunde göra detta innan? Men det vore otroligt dumdristigt att tro att det inte kommer blir exceptionellt populärt under namnet slofie.

Om inte annat så är det väl bra för en sak, en viss DJ-duos låtnamn har varit lite o-originella på sista tiden, så jag välkomnar #SLOFIE med Chainsmokers till tidigt 2020. 

Det fanns ju dock något som verkade spännande med den nya, tredje kameran på riktigt.

Uppgraderingar?

  • När jag läste igenom mina anteckningar som jag kladdade ner under eventet så ser jag att 14 av 24 rader handlar om kameror, deras specifikationer och funktioner. Några rader om nya färger och material på chassit.
  • Vilket superlativ de valt för sin OLED display för, blev tyvärr inget innovativt här, super retina XDR. 
  • Att batteritiden kommer vara bättre, som i iPhone Xr.
  • Lite information om bättre kylning
  • Något bättre IP klassning

Som du säkert märker nu så börjar mina anteckningar ta slut, och jag tycker att det saknas något av substans för att bli sugen på att köpa den nya iPhonen, eftersom jag inte tar mer än några få foton i veckan. Jag behåller min iPhone 7 plus.

Summan av kardemumman

Är du inte intresserad av den nya kameran i iPhone 11 pro eller bara måste ha den nya färgen midnight green. Då skulle jag absolut säga att du kommer vara precis lika nöjd med en iPhone 8 eller Xr som med iPhone 11. Troligtvis mer nöjd då du kommer ha mellan 4-9000 kr över till något annat trevligt.  Prislista från Apple store :  iPhone 11 fr. 9195 kr iPhone 11 pro fr. 12995 kr iPhone 11 pro max fr. 14295 kr Pris på pre-owned, miljövänlig telefon från Repaircare iPhone 8 fr. 4499 kr